#100lettersfromRaLu * Baby, it’s cold outside! Day 47! 47th letter!

img-20170112-wa0000

Cand merg mult pe jos, gandesc! Suna aiurea, stiu, pare ca atunci cand merg cu masina nu gandesc. Dar cand merg pe jos e altfel. Simt altfel, imi atrag atentia o multime de lucruri, sunt mai atenta la ce e in jur si vorbesc mai mult cu mine.

Ma gandeam mai devreme, pe acelasi drum spre casa, la o randunica. A venit grabita azi, s-a asezat repede pe pervaz si a privit pret de cateva secunde fereastra, ca si cum s-ar fi rugat sa se deschida si sa o lase cineva sa intre la caldura. Imi imaginam cum s-ar simti pervazul inghetat daca picioarele mele goale ar fi fost in locul ei.

Da, stiu, o sa ma contraziceti cu mecanismele de autoaparare ale animalelor si bla bla. Nu contest. Si totusi animalele rezista. Si, zic eu, nu dau vina pe vreme si nu se supara pe nimeni pentru asta. Ele, toate, stiu ca exista un ciclu si ca, mai devreme sau mai tarziu, o sa iasa soarele si o sa infloreasca pomii si o sa zboare in voie. Stiu ca exista o ordine in natura si ca trebuie respectata. Fara asta, tot ce stim acum nu ar mai exista in aceasta forma. Si mie imi place al naibii de tare ca pomii inca infloresc, ca ploile de vara sunt magic de frumoase si ca inca mai exista rezerve de apa in sol.

Revin la animale. Au o gandire basic si este raportata doar la supravietuire? Poate! Atunci, de ce nu o avem si noi? Si noi stim ca o sa vina vara. Si mai stim si ca o sa ne plangem de cald. Pentru ca, oricum ar fi, nu e bine.

Cum ar fi sa gandim pozitiv si sa ne hranim celulele cu asta? Cum ar fi daca nu ne-am mai plange, ci am gasi solutii? Pentru orice! Nu doar pentru frig.

Nu exista lume ideala si nu am putea sa fim cu totii buni. Daca am fi doar fericiti, am fi nefericiti doar pentru ca nu stim si altceva in afara de fericire. Dar ne suntem datori cu a ne face nefericirea mai usoara. Si ne suntem datori cu a face lucrurile mai bine. Noi, pentru noi. Si cand ne e mai greu, ar trebui sa ne gandim ca sunt oameni care simt iarna direct pe piele, ca sunt animale care pasesc in zapada fara vreo haina protectoare.

Randunica mea de astazi a zabovit doar pret de cateva secunde, s-a intors, a zburat si a cautat o alta solutie!

In rest, numai de bine!

Cu drag,

Ra Lu ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.