#100lettersfromRaLu * Despre trecut! Day 12! 12th letter!

Stii de ce e important trecutul?

Pentru ca, la un moment dat, te-a invatat ceva, ti-a dat o lectie, poate o palma peste fata. Poate ca te-a infuriat si ti-a creat sentimente pe care nu credeai sa fii capabil sa le simti. Poate ca te-a frustrat, te-a facut sa te simti neputincios. Poate ca te-a ranit foarte tare. Nici nu conteaza. Toate astea fac parte din evolutia ta ca om.

Dar e trecut! Si trebuie sa ramana acolo, undeva, in urma. Singurul lucru pe care il mai poti face acum este sa-l privesti cu detasare si sa revezi tot ce ai devenit acum, datorita experientelor din trecut.

Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa ramai acolo, sa traiesti din amintiri si sa tanjesti dupa tot ce a fost. Crezi ca degeaba nu mai e? Te-ai gandit ca poate, daca totul ar fi fost normal, ai fi fost inca in relatia aia care iti tulbura acum linistea noptilor? Sau poate ca tu ai evoluat si poti mai mult decat ce ai avut atunci. Poate ca ati evoluat diferit si nu mai sunteti azi compatibili. Nu te mai agata de un lucru consumat. Daca ar fi facut parte din prezentul tau, nu s-ar mai fi numit trecut.

IMG-20171004-WA0000.jpg

Azi am primit un mesaj minunat, cu cele mai profunde cuvinte pe care le-am auzit in ultima perioada:

” Fiindu-ti teama de singuratate, risti sa alergi in bratele oamenilor nepotriviti si sa te indepartezi de cei care te-ar fi putut iubi neconditionat, pentru totdeauna!”

Pentru ca, in timp ce tu esti, poate, prea ocupat sa te agati de trecut, pe langa tine pot trece oameni pe care nu ii vezi. Si risti sa pierzi sansa de a fi fericit in prezent, pentru a trai o nefericire a trecutului.

Nu poti renunta, din teama de singuratate? Guess what? Decat o singuratate nefericita in doi, mai bine una simpla! Tu cu tine!

Nu mai cauta gari! Cauta destinatii! Prin gari, trenurile zabovesc 5-10 minute! Apoi merg mai departe, catre destinatia finala!

Cu drag,

Ra Lu ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.