#100lettersfromRaLu * Ceea ce e cu adevarat important! Day 32! 32th letter!

Afirmatia acestei zile ar putea fi, cu succes :

Don’t die before you are dead!

O, Doamne! As putea sa le repet asta multor oameni pe care ii cunosc. Si, mai ales, celor pe care nu ii cunosc. Dar pe care ii vad pe strada, apatici, fara chef, fara vlaga, fara orice.

Zilele astea ploua. Si e urat. Afara. De ce trebuie sa fie urat si in noi? Vremea, bat-o vina! Vremea asta, ma nene, e atat de puternica incat ne schimba complet starea. Porneste din degete si, pac, trecem intr-un alt decor al vietii. Devenim cu totul alti oameni. Morocanosi si rai. Si dam vina pe ea. Pentru ca e mai simplu cand e vina altcuiva. Nu ne convine nimic si nu ne ajunge nimic. Am vrea altceva. Poate ce au altii.

Ascultam mai devreme un discurs al unei tipe care a trecut printr-o drama extrema. Din aceea care te face sa te intrebi ” de ce tocmai tie?” si „ce rost mai are totul?”. Ea, care pana intr-un punct al vietii sale facuse totul sa ii multumeasca pe ceilalti, in momentul in care a pierdut tot (si aici ma refer la sansa de a merge, sansa de a picta in continuare si sansa de a avea un copil) a inteles ca doar de ea avea sa depinda tot ce avea sa traiasca in continuare. Recunosc, am plans. Si nu pentru ca sunt eu fraiera si plang usor, ci pentru ca am inteles ca sunt multe lucruri despre care credem ca ni se cuvin si nu stim sa fim recunoscatori. Imi tot repet asta de cativa ani si, din cand in cand mai uit.

Avem atatea pentru care sa fim recunoscatori. Lucruri banale, pe care le luam de-a gata si pe care nu le apreciem asa cum ar trebui.

Ce mi se pare mie cel mai trist este ca, de cele mai multe ori, nu apreciem tot ce avem decat dupa ce pierdem. Si nu intelegem ca faptul ca suntem sanatosi, ca putem merge, ca putem auzi si ca putem vedea sunt, de fapt, singurele lucruri de care avem nevoie ca sa fim fericiti.

IMG-20171024-WA0000

Iesi si plimba-te printre copaci intr-o dimineata racoroasa, simte aroma ierbii, asculta randunelele si greierii si impaca-te cu tine! De acolo porneste totul. Tot ceea ce esti tu in interior se propaga in exterior. Tot ceea ce vad ceilalti vine din starea ta interioara. Si ei vor sa vada zambete, nu frustrari.

Live your present! Today will be tomorrow’s past!

Fa-ti timp azi sa asculti speech-ul de 6 minute al Munibei Mazari – Why am I even alive? Si spune-mi ce sentimente ti-a trezit. Asculta-l in fiecare zi. Mai ales in zilele in care vrei sa te intrebi de ce tocmai tie ti se intampla …

 

Cu drag,

Ra Lu ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.