#100lettersfromRaLu * Primesti ceea ce oferi! Day 48! 48thletter!

Unul dintre serialele pe care eu le urmaresc aproape obsesiv in ultima vreme este Lucifer. Girlish, SF, whatever. Imi place mie abordarea Ingerului Cazut si a tot ceea ce se intampla acolo. Este o alta abordare a tot ceea ce reprezinta raul, extrema, opusul Raiului.

Anyway, intr-unul dintre episoade, Lucifer da o alta viziune asupra Iadului, care nu este neaparat un loc intunecat, plin de smoala si foc, in care arzi continuu daca nu ai fost, anterior, cuminte. Si mi se pare, mai degraba, plauzibila aceasta reprezentare, decat cea clasica, pe care o invatam inca din copilarie, la ora de religie.

Reprezentarea Raului, in viziunea lui, este data de repetitivitatea, la infinit, a celui mai rau lucru pe care l-ai facut in viata. Over and over again! Fara incetare! Mental, acest lucru te distruge, iti distruge psihicul si te afecteaza in asemenea fel incat devine insuportabil. Si, de fapt, acest lucru face ca totul sa devina opusul Raiului, care ar fi cel mai frumos loc.

Ma gandesc eu adesea, daca noi, oamenii, in micimea noastra, stim ca avea posibilitatea sa fim buni, pozitivi, rabdatori, frumosi la suflet … daca stim ca avem si optiunea de a nu simti ura, invidie, ranchiuna … daca stim ca putem sa fim toleranti si sa intindem o mana de ajutor, de ce nu o facem? De ce este mult mai simplu sa fim rai, decat sa fim buni? Si de ce alegem sa calcam in picioare niste oameni, doar ca sa ne simtim noi bine si sa nu mai avem sentimentul ca suntem neputinciosi?

Totul incepe cu noi si se termina cu noi. Iar calea pe care o urmam este o alegere. Ceea ce se intampla in urma alegerilor noastre ar trebui sa fie o asumare. Fara frustrari si fara resentimente.

Daca ne-am gandi mai mult in ce fel ceea ce facem ii afecteaza pe ceilalti, cred ca am face lucrurile altfel. Diferit. Poate mai bine.

What goes around, comes around!

Astfel, ceea ce vom primi va fi exact oglinda a ceea ce daruim! Probabil ca lucrul pe care nu il inteleg oamenii este ca primesc exact ceea ce daruiesc si ca exista un echilibru in acest Univers nemarginit. Care este mai presus de orice si care face sa existe o simetrie perfecta intre ceea ce reflectam si ceea ce se intoarce la noi din asta.

Poate ca asta este o zi buna sa te gandesti la tot ce faci bun pentru ceilalti …

IMG-20171109-WA0000

Cu drag,

Ra Lu ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.