#100lettersfromRaLu * Stop complaining! Day 62! 62th letter!

In aceasta seara am avut o revelatie si m-am gandit sa scriu despre ea. Ca de obicei, povestea este reala, traita, simtita.

Am fost astazi la un eveniment foarte frumos. Revelator chiar.

Romania, 100 de ani de business!

Stiu, suna vag. Pe scurt, un eveniment ZF, la care, ca de obicei, merg cu cea mai mare placere. Imi plac oamenii care fac multe lucruri, ii admir pe cei care muncesc pana ajung victoriosi si ii respect pe cei care ridica niste business-uri la cel mai inalt nivel.

Evenimentul din aceasta seara a fost mind blowing. Ca o palma peste fata. Primul invitat, un colos! Un om al carui nume nici macar nu-l pot mentiona pentru ca sunt prea mica sa pot face asta. He conquered the world! A vorbit foarte frumos despre Romania si despre romani. Despre ce inseamna a face business aici. Si si-a incheiat discursul apoteotic. Tragic si dramatic in acelasi timp.

Nu voi reproduce ceea ce a spus, insa imi voi folosi propriile cuvinte ca sa intelegeti drama :

Romania este o tara cu foarte mult potential. A doua tara a regiunii, ca potential  dupa Polonia. Insa pe voi, ca tara, va „strica” anumite lucruri. Daca pot sa va dau un sfat : construiti autostrazi si faceti curat in orase!

Prima mea reactie a fost sa ma revolt. Sa gandesc : cum poate sa vina acest domn aici si sa spuna asa ceva? Am cerut, in gand macar, putin respect fata de audienta.

M-am simtit ca si cum eu eram Romania si el era un barbat care ma curteaza. Si acel barbat mi-ar fi spus : esti frumoasa, dar mai spala-te si tu!

Apoi … buuum, mare revelatie! Am regandit cuvintele lui si am inteles.

Oameni buni, tara asta este facuta din noi, este reprezentata de noi si este privita prin noi. Noi suntem imaginea ei. Noi o ducem in afara si tot noi o taram prin noroi. Ignoranta, ambitia prosteasca, mandria nejustificata! Noi suntem cei care o facem sa fie asa si tot noi suntem cei care o pot schimba.

Pentru ca gunoiul nu ajunge singur in strada, strazile nu se repara singure si, mai ales, imaginea nu se creeaza fara sa fie generata de om.

STOP complaining and start explaining! Be here, stop complaining about the situation and be part of the change!

Lucrurile nu se schimba singure. Au nevoie sa fie schimbate. Au nevoie sa fie intelese si facute altfel. Si noi, cei care am ales sa ramanem aici, suntem singurii cu suficienta putere sa facem asta.

IMG-20171123-WA0000

Hai sa nu ne mai plangem si sa trecem la actiune. Hai sa fim noi schimbarea! Hai sa facem noi lucrurile altfel. Hai sa fim noi mai buni! Hai sa viram la dreapta si sa facem lucrurile altfel de acum! Nu de maine! Fix de acum! HAI!

Cu drag,

Ra Lu ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.