#100lettersfromRaLu * Sinceritate? Day 36! 36thletter!

Aseara am avut o intalnire intamplatoare cu niste oameni cu care am ajuns sa port o conversatie. Lunga. Despre multe, viata, tinder, viata de pe si de dupa tinder, sentimente, relatii, random sex … de toate! Implicit, cineva a adus vorba de acest blog si de faptul ca scriu. Intrebarea fireasca, insa usor agresiva a fost ” De ce scrii? Si despre ce scrii?”. N-am simtit sa spun si atunci am facut lucrul care functioneaza mereu si, mai ales, in situatii limita : ii spui omului exact ce vrea sa auda. Nu te contrazice, nu pune intrebari suplimentare, nu incearca sa aduca argumente contra. Este multumit de raspuns si merge mai departe.

Exact asta am spus si eu : scriu despre ceea ce oamenii vor sa auda. A fost raspunsul perfect, toti cei prezenti au fost multumiti si am trecut la subiectul urmator, cu concluzia ca oamenii oricum nu citesc bloguri.

Ceea ce nu este adevarat. Oamenii citesc de toate, de la ziare, reviste, carti, bloguri, forumuri, orice. Totul s-a mutat in online si este foarte simplu sa fie asa. Important este sa gasesti lucrurile cu care tu empatizezi, care te ajuta si in care te regasesti.

IMG-20171028-WA0000

De ce scriu? Scriu pentru ca am ceva de zis, pentru ca am povesti de impartasit si pentru ca am trait multe pana acum. Scriu real? DA. Nu am texte pregatite, nu am un back-up, fiecare postare este scrisa in ziua respectiva, fara a fi recitita de 10 ori si modificata. Sunt file de viata, traite de mine, reale, aproape brute. De aici si #100lettersfromRaLu. Sunt 100 de zile si 100 de intamplari din care eu am invatat ceva si pe care le dau mai departe. Pay it forward!

Problema celor care vor sa auda neaparat niste lucruri este ca si-au creat niste pattern-uri : ei stiu mai bine, ei au mereu dreptate! Si nu este asa. Doar ca lucrul asta este stiut doar de cei care au trait experiente similare, care se regasesc in ceea ce tu transmiti si care nu judeca. Mai ales, care nu judeca. Este o diferenta intre faptul ca placi sau nu pe cineva si faptul ca judeci ceea ce face. Si, ma repet, suntem nimeni ca sa ii judecam pe cei din jur. Nu avem de ce sa facem asta.

Dragilor, daca imi permiteti o concluzie : este perfect in regula sa nu placi pe toata lumea si este perfect in regula sa nu te placa toata lumea. Ceea ce nu este in regula este sa vrei sa iti impui un punct de vedere si sa vrei sa schimbi oameni si mentalitati. Fiecare poate face, trai si gandi ce vrea, atata timp cat asta nu-i agreseaza pe cei din jur!

Ramaneti sinceri si traiti frumos!

Cu drag,

Ra Lu ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.